Κάπως έτσι μπήκαμε στο κομμωτήριο του Γιώργου Πραπόπουλου στην Ακρόπολη.  Η ρίζα στα μαλλιά λίγο πιο πάνω απο τα αυτιά…

Πρίν τη βαφή

Και έτσι φύγαμε σχεδόν μετά απο 1 ώρα. Έχοντας βαμμένα,  λαμπερά και υγιή μαλλιά

Μετά τη βαφή

Όσο απλή φαντάζει η βαφή των μαλλιών σε κάποιες γυναίκες τόσο προσοχή χρειάζεται. Μαζί λοιπόν θα δούμε βήμα – βήμα τη σωστή διαδικασία με την πολύτιμη βοήθεια του επι 22 χρόνια colorist Γιώργου Πραπόπουλου.

"/

"

Λίγοι γνωρίζουν πως περνώντας την πόρτα ενός κομμωτηρίου και πριν καθίσουν στην καρέκλα για την βαφή, ο επαγγελματίας θα πρέπει να κάνει τεστ αλλεργίας. Συγκεκριμένα με ενα πινέλο τοποθετεί στον καρπό βαφή και οξυζενέ…

Τεστ αλλεργίας

Αν η πελάτισσα παρουσιάσει εξάνθημα δεν προχωράει στη βαφή και της προτείνει  μια βιολογική βαφή χωρίς αμμωνία και οξυζενέ.

Στη δική μας περίπτωση ο Γιώργος χρησιμοποίησε κανονική ξανθιστική βαφή και για να είναι σίγουρος οτι θα έχει ενα όμορφο αποτέλεσμα χωρίς καθόλου ερεθισμό, μέσα στο μείγμα έβαλε προστατευτικό λάδι.

Προστατευτικό λάδι

Τοποθέτησε τη βαφή στα μαλλιά μας για 20 λεπτά μόνο. 

Και λέμε μόνο, γιατί πολλές φορές οι κυρίες που λόγω κρίσης βάφουν μόνες τα μαλλιά στο σπίτι, θεωρούν οτι αν αφήσουν τη βαφή περισσότερο χρόνο θα έχουν καλύτερο αποτέλεσμα. Μεγάλο λάθος τονίζει ο Γιώργος καθώς μια τέτοια κίνηση είναι καταστροφική για τα μαλλιά και το δέρμα.

Σημαντικό είναι το λούσιμο καθώς θα πρέπει να γίνεται με τα κατάλληλα σαμπουάν για να “κλειδώσει” το χρώμα.

Τελειώνουμε με μια θεραπεία μπότοξ για λείανση και βαθιά ενυδάτωση.

Θεραπεία μπότοξ

Η συμβουλή της ημέρας

Η επιδερμίδα είναι ” οδηγός” για την επιλογή του χρώματος στα μαλλιά. Αν για παράδειγμα μια γυναίκα έχει σταρένια επιδερμίδα το χάλκινο ή το κόκκινο χρώμα είναι απαγορευτικό. Φωτεινές μεταλλικές αποχρώσεις, είναι μια σωστή επιλογή. Αν μια κυρία έχει ανοιχτή επιδερμίδα μπορεί να κάνει χάλκινο, ξανθό μπέζ ή ξανθό της άμμου. Να σημειώσουμε οτι το ξανθό χρώμα έχει τη τάση να δημιουργεί ψαλίδα. Καλό θα είναι λοιπόν στην επόμενη επίσκεψή μας στο κομμωτήριο να αφαιρέσουμε την ψαλίδα

Γιατί η περιποίηση στα μαλλιά …μόνο “συζήτηση για τρίχες δεν είναι”.

Διεύθυνση κομμωτηρίου

Βεικου 15, Ακρόπολη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210/9213119

Facebook