Κρατάμε στα χέρια μας, το “Καμένο Παλάτι” και κοιτάζουμε την αφιέρωση που μας έγραψε ο Ιάσων Πιπίνης: Στην Βαλεντίνη, στην Αγάθη και στην Φωτεινή με αγάπη και εκτίμηση. Ελπίζω το βιβλίο μου να σας “ταξιδέψει” στη Λατινική Αμερική.

Με τον Ιάσονα γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, δεν είχε τύχει ποτέ όμως  να δουλέψουμε στο ίδιο κανάλι.  Εκείνος στο Mega, εμείς στο Star, οι ανάγκες του ρεπορτάζ όμως μας έφεραν πολλές φορές κοντά. Εκείνος πιο έμπειρος πολλές φορές μας πρόσφερε την βοήθεια του, έτσι και εμείς δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από την παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του. Μια ημέρα πολύ σημαντική για εκείνον.

k2 k3 k4 Βράδυ Παρασκευής και έρχεται ένα μήνυμα στο Messenger, “θα ήταν χαρά μου να έρθετε στην παρουσίαση μου στον Ιανό”. Χωρίς δεύτερη σκέψη και οι δύο είπαμε αμέσως ναι.

Την επόμενη μέρα φτάνουμε στον Ιανό λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, η παρουσίαση μόλις είχε αρχίσει, ο Ιάσων ανάμεσα στις δημοσιογράφους Μαρία Σαραφογλου και Εύα Αντωνόπουλου (η οποία συντόνισε και την συζήτηση), δίπλα του και η Μαρία Δαμηλακου, καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου. Και κάπως έτσι αρχίσαμε όλοι μαζί να ξεφυλλίζουμε την ιστορία του Μοράλες του πρώτου ιθαγενούς προέδρου στη Λατινική Αμερική.

k5 k6 k7 k8 k9 k10 k11 k12 k13

Στις 200 σελίδες του βιβλίου από τις εκδόσεις Κέδρος, ξεδιπλώνονται πτυχές από τη νεότερη Πολιτική ιστορία της Βολιβίας, με σημαντικότερη  την ανάδειξη στο ανώτατο αξίωμα της χώρας, ενός φτωχού ιθαγενούς αγρότη.

Ο Έλληνας δημοσιογράφος τον συνάντησε στο προεδρικό μέγαρο της Βολιβίας, το επονομαζόμενο Καμένο Παλάτι, και ταξίδεψε μαζί του σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στην συνέντευξη που έδωσε και περιλαμβάνεται στο βιβλίο μίλησε και για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Καλοτάξιδο φίλε μας…..!!!!

k14

Facebook