Στο Παρίσι, στην καρδιά της Εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής η Σίλια Κριθαριώτη παρουσίασε τη Συλλογή Άνοιξη – Καλοκαίρι 2017.

Στην κατάμεστη αίθουσα Salon Vendome του Ritz Hotel, δημοσιογράφοι μόδας από όλον τον κόσμο, bloggers και στιλίστες παρακολούθησαν την πρώτη συλλογή που παρουσίασε  η σχεδιάστρια στο Παρίσι.

” Είμαι πραγματικά συγκινημένη. Ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα: έδειξα τη δουλειά μου στο Παρίσι, στην καρδιά της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής. Απο μικρό παιδί παρακολουθούσα τα ντεφιλέ των μεγάλων παριζιάνικων Οίκων και πάντα ονειρευόμουν να έρθει αυτή η στιγμή” δήλωσε η Σίλια Κριθαριώτη.

Η συλλογή που παρουσιάστηκε, αποτελεί ωδή στον ρομαντισμό, στη θετική ενέργεια, στην αθωότητα. Ο τίτλος της ήταν ” Les Fleurs du bien ” και τα λουλούδια ήταν η έμπνευση.

Πρωταγωνίστησαν τα παλ χρώματα, οι φίνες γαλλικές δαντέλες, τα περίτεχνα κεντήματα, τα ελληνικά κοφτά σε νέες φόρμες, τα φτερά και τα χειροποίητα κρόσσια που απογείωσαν τις δημιουργίες.

"/

Έντονο κίτρινο, όπως ο ελληνικός καλοκαιρινός ήλιος, baby blue όπως ο ουρανός, ροζ, όπως το χρώμα του ουρανού κατά το ηλιοβασίλεμα μιας καλοκαιρινής ημέρας.

” Λένε πως όταν ανθίζουν τα λουλούδια, ανθίζει και η ελπίδα. Θεωρώ πως, στη δυσκολία των καιρών, οφείλουμε να προβάλλουμε την αθωότητα, να αναδεικνύουμε την ομορφιά και να λειτουργούμε με θετική ενέργεια”. Με τον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη “παρά λίγη καρδιά, ο κόσμος θα ήταν άλλος”, ξεκινούσε το σημείωμα που μοιράστηκε στους καλεσμένους.

Facebook