Η Λήμνος είναι το όγδοο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, με έκταση 476 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το τέταρτο σε μήκος ακτών.

Βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο στο Θρακικό πέλαγος , ανάμεσα στο Άγιον Όρος , τη Σαμοθράκη, την Ίμβρο και τη Λέσβο. Μαζί με τον Άγιο Ευστράτιο αποτελούν την επαρχία Λήμνου του νομού Λέσβου .

Πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι της Λήμνου ειναι η Μύρινα, που πήρε το όνομα της γυναίκας του πρώτου βασιλιά του νησιού, του Θόαντα.Ως το 1955 η Μύρινα ονομαζόταν Κάστρο , ονομασία που επικράτησε κατά την ύστερη βυζαντινή περίοδο και άτυπα ακόμα ετσι αποκαλείται απο τους παλιότερους Λημνίους.

Υπέροχες και καθαρές παραλίες ενα νησί ιδανικό για ήρεμες διακοπές. Αυτη την ηρεμία σε συνδιασμό με την παράδοση μπορεί να βρει κάποιος μόλις μια ανάσα έξω απο το Μούδρο, στο ξενοδοχείο Αιθάλεια.

Το ξενοδοχείο προβάλει μεσα σε ενα μοναδικό τοπίο, όπου η φύση συναντά την παράδοση. Είναι ο ιδανικός προορισμός για χαλάρωση, με μοναδική θέα στον κόλπο του Μούδρου και τα εμβλητικά ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου.

 

Αποτελείται απο οχτώ Standard δωμάτια και δυο σουίτες!! Επιπλωμένα με ξεχωριστό γούστο και φαντασία, με αντίκες και αντικείμενα τέχνης, ενώ ο εξοπλισμός είναι σύγχρονος και ποιοτικός.

Ο επισκέπτης εχει την αίσθηση της διαβίωσης ενός παλιού Λημνιού αρχοντικού, χωρίς να του λείπει τίποτα απο τις σύγχρονες ανέσεις, ενός πολυτελούς ξενοδοχείου.

Η αγάπη για τον τόπο ώθησε στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος το οποίο είναι σε πλήρη αρμονία με το γύρω τοπίο και την τοπική παράδοση. Τα Λημνιά αρχιτεκτονικά στοιχεία είναι εμφανή, ενώ το μεράκι αντανακλάται και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Το ξενοδοχείο Αιθάλεια διαθέτει 8 Standard δωμάτια και 2 Σουίτες, όλα μοναδικά και φτιαγμένα με πολλή αγάπη. Όλα τα δωμάτια έχουν μπαλκόνι ή βεράντα και πανοραμική θέα στον κόλπο του Μούδρου.

Η Λήμνος τραγουδήθηκε απο τον Όμηρο, ο οποίος τη χαρακτηρίζει ” γαιάων απασέων φιλτάτη”. Όχι άδικα . Το νησί παραμένει φιλόξενο με φιλικούς ανθρώπους που θα σας χαρίσουν απλόχερα το χαμόγελο τους και θα γεμίσουν τις διακοπές σας με πολύτιμες στιγμές.

Επικοινωνία: τηλ. 6944355755

fax: 2312205670

email: admin@ethaleia.gr

http://ethaleia.gr

Facebook