Η γυμναστική στην ύπαιθρο συνδυάζει το φυσικό περιβάλλον, τον καθαρό και δροσερό αέρα με το φυσικό φως , τον ήλιο αλλα και την ηρεμία, κάτι που λείπει απο τη ζωή όλων μας, καθώς η καθημερινότητα εχει γρήγορους και έντονους ρυθμούς.

Με τη συγκεκριμένη γυμναστική, δυναμώνουμε, βοηθώντας το σώμα και το νου να αναζωογονηθούν.

Όλα ειναι εφικτά, πρέπει όμως να γίνονται σωστά υπο την καθοδήγηση ενός εξειδικευμένου επαγγελματία- personal trainer.

Μια ηλιόλουστη μέρα λοιπόν, φορέσαμε τα αθλητικά μας ρούχα…

…και μαζί με την Βασιλική Ράντου, πτυχιούχο του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου που εργάζεται στην Holmes Place Athens, απο το 2012, είπαμε να δοκιμάσουμε να γυμναστούμε στην ύπαιθρο.

Φτάσαμε στο Ζάππειο, και αμέσως νιώσαμε πολυ πιο ήρεμες. Ξεχάσαμε για λίγο τους θορύβους της πόλης, και αφεθήκαμε στα χέρια της Βασιλικής. Αριστούχος Μεταπτυχιακών Σπουδών με ειδίκευση στην ” Άσκηση και ποιότητα ζωής” στην κατεύθυνση ” Παιδαγωγική και Δημιουργική Μάθηση”. Μην την βλέπετε χαμογελαστή, ειναι σκληρή και θέλει πειθαρχία στο μαθημά της.

Ακολουθώντς λοιπόν τις οδηγίες της γυμνάσαμε το σώμα αλλα και την ψυχή μας!!!

Καθίσματα-squat

Ιδανική άσκηση για να γυμνάσετε παράλληλα τους γλουτούς, τους μηρούς, τους τετρακέφαλους. Απαιτεί σωστή εκτέλεση καθώς τα γόνατα πρέπει να μην ξεπερνούν τις μύτες των ποδιών.

Προβολές ποδιών – προβολές ποδιών με στροφή κορμού – Lunges

Ιδανική άσκηση που απαιτεί σωστή τεχνική.  Λυγίζετε το γόνατο στο μπροστινό πόδι έχοντας κατακόρυφο το σώμα στο έδαφος. Μια παραλλαγή της άσκησης ειναι η προβολή ποδιού με στροφή κορμού καθώς εδω γυμνάζονται και οι κοιλιακοί μύες.

Βυθίσεις-dips

Ιδανική άσκηση για να γυμνάσετε το “ευαίσθητο” σημείο όλων των γυναικών , τον τρικέφαλο βραχιόνιο. Λυγίζετε τα χέρια μέχρι οι αγκώνες να φτάσουν περίπου στο ύψος των ώμων.

Σανίδα-plank

Ιδανική άσκηση για την ενδυνάμωση του κορμού ( κοιλιακοί -ραχιαίοι)  δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή  στην  εκτέλεσή της κρατώντας την μέση ψηλά.

Μετά απο κάθε άσκηση επιβάλλεται και η αντίστοιχη διάταση.

Αφού τα καταφέραμε εμείς, μπορείτε και εσείς.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Maria Poca

 

 

Facebook