Μόδα, Τέχνη και Πολιτισμός έγιναν ένα στην επίδειξη μόδας του σχεδιαστή Αχιλλέα Τακτικού και της σχεδιάστριας Ελένης Τσινισιζέλη.

Τις υπέροχες συλλογές “Flapper Dress – Young Woman in 1930’s”  και Haute Couture “Wedding Dresses Spring-Summer 2017” του σχεδιαστή Αχιλλέα Τακτικού και της σχεδιάστριας Ελένης Τσινισιζέλη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παρευρέθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο στο πλαίσιο της Athens Bridal Week.

Οι δημιουργίες – κοστούμια εποχής και τα ιδιαίτερα ”  Wedding Dresses” παρουσιάστηκαν μέσα απο ενα σκηνοθετημένο catwalk με ατμόσφαιρα εποχής πλαισιωμένο μουσικά υπό τους ήχους της live jazz μουσικής.

Το catwalk άνοιξαν οι swing performers της σχολής Athens Lindy Hop με αυθεντικές χορογραφίες swing της εποχής ’30  και ’40, ενώ τον δικό τους μοναδικό ρόλο στο catwalk και στις θρυλικές στιγμές της μόδας εκείνης της εποχής έδωσαν τα ιδιαίτερα κοστούμια του Κωνσταντίνου Πρέντζα ” Surmesure” και τα classy & styled shoes Femme Fanatique.

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν απο κοντά μια ατμόσφαιρα εποχής μεσοπολέμου και να απολαύσουν μια συλλογή που αφορά όχι μόνο στην αρχή της απελευθέρωσης της γυναίκας αλλά και ολόκληρη την γενιά του 1920-1930.

Δυο εποχές δημιουργίας και έμπνευσης, με διαφορετικές αφετηρίες και προσανατολισμούς ενώθηκαν και παρουσιάστηκαν μαζί μέσα απο την καλλιτεχνική ματιά του σχεδιαστή και της σχεδιάστριας, σε μια παρουσίαση, που αφορά μια εποχή η οποία διεκδίκησε παγκόσμια και ισότιμη πολιτισμική ανταλλαγή, και έχει αφήσει ενδυματολογικά το στίγμα της έως τις μέρες μας.

Facebook