Όλες ερχόμαστε αντιμέτωπες με την φθορά των μαλλιών μας. Συχνό λούσιμο, βούρτσισμα, σχεδόν καθημερινό πιστολάκι. Θαμπώνουν τα μαλλιά και τα κάνουν να χάσουν την λάμψη τους.  Το ακριβώς αντίθετο λοιπόν απο αυτο που επιθυμούμε. Υπάρχουν όμως τρόποι να σώσουμε τα μαλλιά μας και το σημαντικότερο να απαλλαγούμε απο την ψαλίδα που οδηγεί τις περισσότερες γυναίκες στο κούρεμα.

 

Θελήσαμε λοιπόν να δούμε πως μπορούμε να ισιώσουμε τα μαλλιά μας χωρίς να τα καταστρέφουμε. Τις πολύτιμες συμβουλές της μας έδωσε η Αθηνά Κορώση που διατηρεί κομμωτήριο στο Κολωνάκι.

Δεν χρησιμοποιούμε πιστολάκι σε στεγνά μαλλιά. 

Η σωστή αρχή γίνεται απο το λούσιμο. Σαμπουάν, κρέμα ( είναι μύθος οτι βαραίνει τα μαλλιά) και σωστά προιόντα. Είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας.

 

Μόλις τελειώσουμε το λούσιμο καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε ενα προιόν leave in         ( που μένει πάνω στα μαλλιά μας ) γιατί θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως όπως συμπεριφερόμαστε στο δέρμα μας ανάλογα θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα μαλλιά μας. Χρειάζονται και εκείνα την ενυδάτωσή τους.

"

Προσοχή στο πιστολάκι 

Όσο στεγνώνουμε τα μαλλιά μας το πιστολάκι δεν πρέπει να ακουμπάει πάνω σε αυτά.

Λάθος Κίνηση

Σωστή Κίνηση

Όσο έρχεται σε επαφή με τα μαλλιά μας αφυδατώνονται και καίγονται. Σημαντικό ρόλο παίζει και η βούρτσα που χρησιμοποιούμε. Αποφεύγουμε τις βαριές μεταλλικές βούρτσες, δεδομένου οτι έχουν την τάση να ζεσταίνονται αρκετά εύκολα και μπορεί να εκθέσουμε τα μαλλιά μας σε μεγάλη θερμοκρασία με αποτέλεσμα να καίγονται οι άκρες.

 

"

Επιλέξτε μια καλή βούρτσα η οποία να αερίζεται καλά και να ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες των μαλλιών σας. Σημαντικό είναι να κρατάμε τη βούρτσα κάθετα, ενω το πιστολάκι οριζόντια καθώς έτσι γίνονται τα μαλλιά επίπεδα και ξεμπερδεύονται καλύτερα.

Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο

 

 

Facebook